Worden er Air Miles gespaard?

Vanochtend was ik bij de Etos. Bij het afrekenen vroeg de vriendelijke caissière aan mij:

“Worden er Air Miles gespaard?”

Zei ze dat nou echt? Ik probeerde de scenario’s na te gaan die haar aanleiding konden geven om dat zo te formuleren. Vond ze me leeftijdloos en wilde ze een je/u-schaamtemoment vermijden? Heeft ze dat geleerd in haar laatste klantvriendelijkheidstraining? Moet ze dat van AirMiles omdat ze daar hebben uitgezocht dat veel mensen voor iemand anders Air Miles sparen, waardoor “Spaart u Air Miles?” vaak net naast de realiteit is?

Ik kon het niet nalaten het te vragen. Zo vriendelijk mogelijk, want ik wilde haar niet het gevoel geven dat ik haar kritiek gaf (wilde ik ook niet).

“Eh, nee, dat doe ik niet bewust.”

Ik liep de winkel uit. Niets wijzer maar toch tevreden want met mijn armen vol afgeprijsde Nivea-spulletjes.

(Mijn gok is dat ze ergens opgepikt heeft dat de lijdende vorm beleefd of netjes of zoiets is. En dat ze hem daardoor onbewust gebruikt waar dat totaal niet relevant is. Jazelfs een beetje raar.) replica rolex Submariner leather strap best replica watches quality
best replica watches swiss made rolex datejust two tone replica
replica rolex toronto patek philippe replica paypal


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Worden er Air Miles gespaard?”

  1. robine avatar
    robine

    grappig stukje 🙂 Maar nu weten we nog niet of je die Airmiles nu spaart of niet…

  2. Jan Michielsen avatar
    Jan Michielsen

    nee. (ik antwoordde haar ook met “nee”. en nu denkt ze waarschijnlijk dat het hele Air Miles-systeem opgehouden is te bestaan)