vol-automatisch koffiezetapparaat

Lezers van het eerste uur weten dat ik op mijn website Senseo-apparaten verzamelde. Soms kom ik iemand tegen die ik niet goed ken en lang geleden voor het laatst zag, en die zegt dan: “O ja… Jan… jij had toch die Senseo’s op je website staan”. Alleen al daarom blijft de collectie online, maar hij groeit niet meer.

Ik viel zelf van mijn Senseo-geloof en ging koffie opschenken. Totdat mijn moeder onlangs (terecht) zei: “Jan, ik zag je laatst weer zo hannesen met dat opschenken, waarom neem je ons oude koffiezetapparaat niet mee?”

Een oud koffiezetapparaat, dat kun je toch bij de kringloop halen, daar heb je je moeder toch niet voor nodig? Ho, stop. Vind bij de kringloop maar eens zo’n vintage koffiezetapparaat als dit, in nieuwstaat verkerend (credits daarvoor gaan naar mijn vader, die een identiek apparaat vond op de rommelmarkt en uit die twee oude één nieuwe assembleerde).

Het is het vol-automatische koffiezetapparaat uit de Douwe Egberts Geschenkenwinkel waar ik mee opgegroeid ben. Zelfs de gebruiksaanwijzing zit erbij: “Vóór het serveren de koffie even omroeren om een gelijkmatige sterkte te krijgen”. Zo leer je nog eens wat.

Heb je zelf zo’n mieters apparaat (of een andere DE-klassieker), stuur een plaatje op en ik start een nieuwe collectie! (Daar mag deze niet in ontbreken.)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “vol-automatisch koffiezetapparaat”

  1. Mascha avatar
    Mascha

    Ohhh! Wij hadden vroeger precies dezelfde!