en/of-rekening

Vandaag opende ik voor het eerst een en/of-rekening. Gewoon omdat het kan. Nou, okee, dat is niet helemaal waar. Het leek E. en mij wel handig zo’n ding te hebben voor als we gezamenlijke uitgaven doen. We hebben het dan over etentjes, vakantie enzovoort. En niet over een koelkast, een bed of een parketvloer. We gaan dus niet samenwonen. Dat u zich dat niet laat wijsmaken. Maar toegegeven, een kleine stap voorwaarts is het wel.

Gaaf woord vind ik het trouwens, en/of-rekening. Een mooie, puntige manier om te spreken over een gezamenlijke rekening. Je mag ook en-ofrekening schrijven volgens Onze Taal, maar ik vind en/of-rekening mooier. Er staat op dat pasje tenslotte straks niet “de heer J. Michielsen en-of mevrouw E. v.d. N.”


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “en/of-rekening”

  1. Pipo avatar

    goed man 🙂