iMac

In 1994 kocht ik mijn eerste eigen computer, een pc. Dat was een 486 DX-40. Ik betaalde daar 2000 gulden voor en kon toen beschikken over MS-DOS 6.22, WordPerfect 5.1  (te installeren met 6 diskettes), de Reisplanner van de NS en een aantal gare spelletjes (Lemmings bijvoorbeeld, en later Doom). In de loop der jaren kocht ik andere pc’s, met steeds iets meer MB’s, GB’s en MHz’s. Heel memorabel allemaal. Dacht ik.

Niet dus.

Want pas als je een computer van Apple koopt, gaan mensen je feliciteren. Alsof ik niet, net als vroeger, eenvoudig een financiële transactie had voltooid met een ijzerboer. Nee, nu behoor ik tot de familie. En kan ik niet meer terug. Maar dat wil ik natuurlijk ook helemaal niet.

Ik ben eindelijk een echte Johannes: de Discipel.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “iMac”

  1. Sara avatar

    Familie? Sekte!

  2. Bram avatar

    De grootste familie van Nederland… eh, nee wacht…