opa

Als je geboren bent in de Eerste Wereldoorlog (op neutraal terrein weliswaar), over de vloer kroop tijdens de Oktoberrevolutie, op school zat toen Colijn zei dat we rustig konden gaan slapen, 21 werd op de dag dat Koningin Beatrix werd geboren, aan de slag ging bij de Bredase bierbrouwerij in het tweede oorlogsjaar, trouwde en kinderen kreeg toen de wederopbouw in de steigers stond, 25 jaar in dienst was bij diezelfde brouwerij toen we naar de maan vlogen, kleinkinderen kreeg tijdens de oliecrisis, met pensioen ging toen Rubiks kubus niet aan te slepen was, weduwnaar werd twee dagen nadat Willem Ruis overleed (raar hoe je sommige details onthoudt…), en vorige week nog je 94e (vierennegentigste) verjaardag vierde, dan mag het wel een keer voldoende zijn.

Welterusten, opa.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

8 reacties op “opa”

 1. Bram avatar
  Bram

  Mooi.
  Gecondoleerd.

 2. hermien avatar

  94 jaar, mooi. Gecondoleerd.

 3. Monique avatar
  Monique

  Gecondoleerd Jan

 4. Yvo avatar

  Gecondoleerd. Mooi verhaal.

 5. Mascha avatar
  Mascha

  Mooi ontroerend logje. Gecondoleerd.

 6. Sara avatar

  Pakkende terugblik. Sterkte.

 7. Lennie Vervaat avatar
  Lennie Vervaat

  Hallo Jan,

  Wat heb je dat mooi beschreven over je opa.

  Gecondoleerd.

  Lennie Vervaat

 8. Sven avatar
  Sven

  Gecondoleerd, Jan.