kookprogramma

Weet je waar ik standaard blijf hangen bij het zappen? Bij een kookprogramma. Nee niet bij zo’n clown die als een gek door zijn keuken rent en intussen ook nog met een presentator en gasten in de weer is. Maar wel bij een eenvoudige doch nette studiokeuken waar iemand op zijn gemak een maaltijd in elkaar aan het zetten is.

Daarbij geeft hij (liefst een hij) zo nu en dan commentaar. Het liefst bestaat dat commentaar vooral uit geruststellingen van het type “je hoeft dit niet per se met shiitake te doen, een gewone champignon is ook prima” of “als je geen zin hebt om die kip te ontbenen, dan neem je toch gewoon kipfilet”.

In tegenstelling tot de meeste meuk die op de tv komt, geeft zo’n programma mij rust en mindfulness. Dan zit ik gewoon te staren naar hoe die man een mooie maaltijd doet ontstaan. Daar word ik rustig van, helemaal als die man een beetje een lage stem heeft, langzaam praat en….. Vlaams spreekt.

Sinds vanmiddag ben ik fan van Jeroen Meus van Dagelijkse kost.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “kookprogramma”

 1. Elise avatar
  Elise

  Helemaal eens. Hij zit een beetje tussen Jamie en Nigella in (zonder dat expliciet te proberen). Plezant figuur.

 2. mama avatar
  mama

  Daar ga ik zeker eens naar kijken!Heb al een recept uitgeprint Nigella is ook leuk. Een beetje chaotisch, waar (her)ken ik dat van…?

 3. Mascha avatar
  Mascha

  Heb je al een uitnodiging ontvangen voor Culiquipe? Daar hoor jij zeker bij, en je eerste logje heb je al paraat!