Op

Al twee maanden schreef ik niets op dit weblog. U, beste lezer, behoorlijk in de steek latend. De rek was eruit. Ik heb me afgevraagd hoe dat kwam. En ik ben erachter:

Zo’n drieënhalf jaar schreef ik stukjes ter meerdere eer en glorie van mijzelf, daar komt het toch wel op neer. Dit is het 341e stukje, een hele prestatie voorwaar. En nu is de inspiratie op. Ik heb geschreven over evenementen, vakanties, voorvallen, gedachten, meningen. Met steeds mijzelf als protagonist.

Dat kan ik allemaal wel blijven doen, maar dan oefen ik vooral mijn schrijfvaardigheid. Ik heb niet het gevoel nog iets nieuws te vertellen. Ondanks dat een vakantie naar Australië van een andere orde is dan eentje naar Parijs (op de fiets!).

Ik moet dus op zoek naar een nieuw onderwerp, dat minstens zo inspirerend is als ikzelf gedurende drieënhalf jaar. Als u suggesties hebt…


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “Op”

 1. MS avatar
  MS

  Is niet ieder mens een protagonist? Tegelijk zendt hij iets uit wat hem overstijgt: zin, onzin of zomaar vrolijkheid. Hij is dus niet altijd de hoofdrolspeler in al zijn stukkies.
  Inspiratie kan wel eens opdrogen. Daar moet je zelf geduld voor opbrengen. Maar als je zegt dat je alleen maar schrijft : "ter meerdere eer en glorie van mijzelf", dan moet ik je toch tegenspreken, want door het zo te benoemen doe je het deksel op een potje waar nog veel leuks in zit.
  Ik wil maar zeggen: de lezers waren je nog lang niet moe.

 2. Sven avatar
  Sven

  Geen inspiratie? Voorlopig geen nieuwe Verslaggevert? Maar hoe moet ik dan mijn laatste proefschriftdagen doorkomen?! (Calvin & Hobbes alleen "just doesn't cut it".)

 3. Anonymous avatar
  Anonymous

  Hallo Jan,

  Ik heb je schrijven gemist. Ik hoop dat je inspiratie krijgt. Maar soms kan een tijdje niet schrijven om jezelf wat rust en tijd gunnen om niet te schrijven ook verhelderend werken.
  Fijne zomer en misschien zie ik je schrijven in het najaar.
  Groetjes.
  Lennie Vervaat

 4. mama avatar
  mama

  je wist het al, maar alle voorgaande reacties kan ikmalleen maar onderschrijven!