Stekker

Vriendin X. had een nieuwe printer gekocht (vriendin X. heet Xandra noch Xantippe maar ik laat hier zelfs haar voorletter ongenoemd). Ze vertelde mij dat ze de printer geïnstalleerd had, maar dat hij taal noch teken gaf. Of ik ernaar wilde kijken, met een maaltijd als tegenprestatie.

“Poeh, als er geeneens een lampje gaat branden, weet ik niet of ik er iets aan kan doen. Maar zei je nou dat je voor me ging koken?”

Enfin, onlangs was ik bij haar en na een biertje toog vriendin X. naar de keuken en zette ik mij achter haar computer, heerlijk traditioneel. Al snel zag ik het euvel. Vriendin had wel het USB-kabeltje aangesloten, maar…

“Of je stopt de stekker erin” riep ik naar haar. Nooit gedacht dat ik dat klassieke reclamezinnetje nog eens echt zou kunnen gebruiken.

Vriendin X. schaamde zich voor de stommiteit, ik heb haar getroost en beloofd dat ik het niemand zou vertellen en haar in de schrijvende pers zou anonimiseren. Toen hebben we er nog een biertje op gedronken.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Stekker”

 1. Vriendin M avatar
  Vriendin M

  Prachtig verhaal! Vertel vriendin X maar dat ik ooit iemand helemaal vanuit een dorpje bij Eindhoven naar Nijmegen heb laten rijden om naar mijn kapotte muis te kijken die om onbegrijpelijke redenen niet meer door de computer herkend werd. Ook vriend computerexpert moest het antwoord schuldig blijven en reed onverrichter zake weer een uur terug naar zijn dorpje… alwaar ik hem een uurtje later op moest bellen met de mededeling dat ik de oorzaak inmiddels zelf gevonden had: konijn had kabeltje doorgeknaagd.

  Vriendin M

 2. Vriendin M avatar
  Vriendin M

  En nee, IK ben niet vriendin X 😉