Opnemen

Ik ontdekte zojuist iets over het opnemen van een telefoon en het verwachtingspatroon dat ik daarbij heb. Als iemands vaste telefoon gaat terwijl die iemand met mij in gesprek is, vind ik het heel normaal dat hij of zij de telefoon opneemt. Daarbij toch ons gesprek vrij ruw onderbrekend (niet uit onbeleefdheid maar uit de aard van de onderbrekende factor – de ongeduldig rinkelende telefoon).

Maar als zijn of haar mobiele telefoon gaat, dan vind ik het eigenlijk wel netjes als deze niet opgenomen wordt. Zelf heb ik in zo’n geval ook meer schroom om de telefoon op te nemen. (Helemaal als deze op de trilstand staat en mijn gesprekspartner dus niet weet dat de telefoon gaat tot ik het expliciet meld. Dan is het extra raar. Maar dit terzijde.)

Ik weet niet precies waar dit door komt. Misschien ben ik ook wel de enige met dit verwachtingspatroon. Of niet?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Opnemen”

 1. Anonymous avatar
  Anonymous

  Hoi Jan,

  Ik ben het met je eens i.v.m. de telefoon. Vaste telefoon hoort er gewooon bij je meubels bij wijze. Ben je van huis, dan hoor je geen telefoon, dus je kan dan zgn.niet gestoord worden. Ben je thuis en je bent met iemand aan het praten, dan geen probleem om de vaste tel. op te nemen. Mobiel is toch anders. Dan ding heb je bij je en kan je dus bij wijze altijd gebeld worden en als je dan met iemand in gesprek bent is het toch hinderlijk als de mobiel afgaat. tja wat doe je dan? Opnemen of niet? Dit is toch een soort sociaal gevoel hoe je er om moet gaan als je met iemand in gesprek bent. Woorden van Crijff: Elk voordeel, heeft zijn nadeel.
  Grotejs.
  Lennie Vervaat.