Schaatsen

Er ging vandaag in het Triavium een nieuwe wereld voor mij open. Het Triavium is de overdekte ijsbaan in Nijmegen, een heuse 333 meter-baan. Het was erg lang geleden dat ik geschaatst had (misschien in het jaar dat ik voor het laatst carnaval vierde).

Nu stond ik weer op die baan, met mijn gehuurde ijshockeyschaatsen. En het was gaaf! Technisch is er nog enige verbetering mogelijk (eufemisme-alarm!) maar ik gleed vrij stabiel over het ijs. En daarbij voelde ik een soort van zweven. Dat je zonder al te veel moeite op snelheid blijft, bedoel ik. Ik bleef maar schaatsen, totdat ik moe werd en mijn techniek me in de steek begon te laten.

En weet je wat je op tv niet ziet? Dat echte hardschaatsers heel mooi zijn om naar te kijken. Die gaan veel sneller dan op tv (lijkt het dan, hè), en het is ook van een grote sierlijkheid.

Volgend seizoen wil ik noren proberen. Ene pootje over in de bocht. Wie gaat er mee?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Schaatsen”

  1. Anonymous avatar
    Anonymous

    Ik stel mezelf kandidaat!

  2. Mascha avatar
    Mascha

    Nee hoor, ik ben niet anoniem, was alleen vergeten mijn naam in te vullen.