Badkamert

Ik woon nu 5 jaar in mijn flat. Die is gebouwd in 1957 en de badkamer stamt – bij wijze van spreken – uit die tijd. Ouwe tegels, leiding tegen de muur in plaats van erin. Toen ik er ging wonen heb ik de voegen wit geverfd. Evenals de koperen leidingen. Heel fraai allemaal.

Al een tijdje broedde ik op het idee: een nieuwe badkamer. U las al over mijn bouwmarktexercitie ten behoeve van dit project. En nu is het zover. Afgelopen dinsdag zijn ze begonnen. De boel is inmiddels gestript van tegels, de leidingen liggen in de muur en de deur tussen badkamer en keuken is dichtgemaakt. Mooi.

Het gaat goed. Ik zit er een beetje bovenop, control freak als ik ben, maar dat vinden die mannen niet erg. Ze bellen me gelukkig ook zelf als ze vragen hebben.

– Hoe wil je de tegels gelegd hebben?
– Weet je, ik fiets even langs, dan hebben we het erover.

En nu kan die man lekker tegelen met de instructies van koning klant. Die vervolgens met een gerust hart op zijn werk zit.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Badkamert”

  1. mama avatar
    mama

    Da's mooi werk!