Geloof en ratio

Arie Slob van de ChristenUnie wil dat op openbare scholen niet alleen de evolutietheorie onderwezen wordt, maar ook het scheppingsverhaal. Ben ik het helemaal mee eens.

Alleen hoort de evolutietheorie bij biologie thuis en het scheppingsverhaal bij maatschappijleer (of zoals het bij mij vroeger heette: katechese). Biologie wil kinderen namelijk iets leren over bewijsbare (oor)zaken des levens. Maatschappijleer, een heel zinvol vak, leert ze iets over wat mensen doen, wat mensen beweegt. En daar hoort geloof ook bij.

En in dat kader mag je ze van mij best vertellen dat Adam en Eva betekenis hebben voor de mensen. Maar niet dat ze echt de eerste mensen op aarde zijn geweest.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Geloof en ratio”

  1. Stella avatar
    Stella

    Helemaal mee eens. Op de openbare school waar ik werk, gebeurt dit volgens mij ook, al hebben wij een vak dat cultuurbeschouwing heet, waar dit volgens mij dan bij hoort.