Confronterend

Revolution schreef een stukje waarin ze het lot van een asielzoeker uit Sierra Leone schetst. Zo iemand maakt dingen door die gerust mensonterend genoemd kunnen worden. Aan het eind van het stukje schrijft Revolution:

“Ik heb hem toen maar even goed in zijn handen geknepen. Misschien dat toen een beetje van mijn geluk naar hem toe is overgegaan en dat ik daarom door die auto geschept ben.”

Pas aan het eind van die laatste zin voelde ik emotie. “Revolution tegen een auto geknald!” Het wel en vooral wee van een asielzoeker had me niet geraakt, besefte ik toen. Confronterend.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Confronterend”

 1. Revolution avatar
  Revolution

  Of zoals Theo Maassen het bewoorde: Heb je net op televisie gezien dat de Hutu’s en de Tutsi’s elkaar afslachten in weet ik veel waar, word je ontzettend kwaad omdat je op je sokken in nattigheid bent gaan staan in de badkamer…
  Wat is groot leed wat is klein leed? Feit blijft dat leed dichtbij je veel meer doet, misschien is dat ergens ook wel een handig mechanisme, maar krom blijft het…

 2. mama avatar
  mama

  Moet je toch maar snel “Wat is de wat”lezen. Dan klaag je nooit meer
  over wat dan ook, tenminste dat neem je je voor.