Uppsala

Vandaag was ik noordelijker op onze aardkloot dan ik ooit was, namelijk op 59 graden en 51 minuten noorderbreedte. Ik was in Uppsala, een alleraardigst provinciestadje ongeveer 70 km boven Stockholm.

Er was niet heel veel te beleven (ook omdat het in dee tijd al om 16.00 donker is hier), maar we hebben wel een klein orgelconcert bijgewoond in de plaatselijke kathedraal. En we zijn bij Gamla Uppsala geweest, Oud Uppsala. Daar liggen drie koningsgrafheuvels uit de 6e tot de 8e eeuw. Met een museum erbij waar je in de kinderhoek een heuse malienkolder en een ridderhelm kon aantrekken. Dat was gaaf!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Uppsala”

  1. Sven avatar
    Sven

    Doet me enigszins denken aan je ME foto van oktober vorig jaar…

    Een stille interesse in het dragen van wapenuitrustingen?