Wasstraat

Mijn auto is vandaag in de wasstraat geweest. Ik denk dat zij dat heel fijn vond, want zij was vies geworden de laatste tijd, niet normaal. Daarbovenop kwamen nog de pekelaanvallen die zij tijdens meerdere winterse buien heeft moeten verduren. Pekel, dat is zelfs voor een vermetele Franse auto als de mijne een bron van ergernis. Het spul geeft een irriterend gevoel aan bumpers en zijkant.

Geen wonder dat mijn auto spinde van tevredenheid toen ik naar huis reed. Ikzelf word overigens ook behoorlijk vrolijk van een auto die niet dofgrijsgroen maar blinkendmetallicgroen is.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Wasstraat”

 1. Mblog avatar
  Mblog

  Beste Johannes,
  Ik wil niet zeuren, maar ‘auto’ is toch echt mannelijk, of bedoel je er iets liefdevols mee?
  Van Dale:
  auto
  de (m.); -‘s

 2. Johannes avatar
  Johannes

  @Mblog: auto mag dan mannelijk zijn, maar:
  – Clio (de typeaanduiding van mijn auto) is een muze en die zijn doorgaans vrouwelijk
  – het gaat natuurlijk ten diepste om een voiture (f.), gezien het feit dat we hier te maken hebben met een Renault