Holland

Linda de Mol presenteert het programma Ik hou van Holland. RTL speelt daarmee in op de nostalgie waar we collectief aan lijden de laatste tijd. Naar het schijnt om ons te wapenen tegen alle enge dingen die van buiten op ons afkomen. Kredietcrisis, Europa, moskeeën, asielzoekers, enzovoort.

Wat een dom programma. Linda vind ik wel een passend boegbeeld. Jeroen van Koningsbrugge (links op het plaatje) lijkt me juist weer te slim, maar die vult wel graag zijn zakken natuurlijk. Evenals Beau. En Holland vind ik trouwens een ordinair woord.

Het siert ze wel dat ze het hoge domheidsgehalte niet onder stoelen of banken steken:

Ik viel binnen toen Linda de vraag ging stellen: “Noem zoveel mogelijk Nederlandse dichters van na de Tweede Wereldoorlog.” Nou nou, daar moest zelfs ik wel even over nadenken. Maar het bleek een grapje, “om de kandidaten aan het schrikken te maken”, aldus Linda.

De echte vraag luidde: “Noem zoveel mogelijk gerechten die Nederlanders het liefst met Kerst eten”. Toen ben ik (heel intelligent) maar verder gaan zappen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Holland”

  1. Mblog, superintelligent avatar
    Mblog, superintelligent

    Linda de Mol, wie is dat eigenlijk?