Donkere dagen

Het is weer donker ’s morgens. En ’s avonds ook. Het zijn van die werkdagen dat ik mijn eigen huis niet bij daglicht zie. En ik tel soms al af naar 21 december, wanneer dat tij onherroepelijk keert. Vanaf dan kan het spoken wat het wil, storm- of sneeuws- of regensgewijs, maar lichter worden zal het.

En licht is goed voor mijn gesteldheid. Licht doet leven, zeg ik altijd maarverzin ik hier ter plekke.

Ik heb een goed verhaal gehoord over een 1000 lux-lamp waar je dan elke dag een half uurtje voor moet gaan zitten om nou ja, meer energie te krijgen zeg maar. Om door de herfstdip dan wel winterdepressie heen te breken. Lijkt me wel iets. Ik verneem graag uw ervaring/juichverhaal/wat-een-onzin-reactie.

Maar het is ook sinterklaastijd dus gedichten schrijven! En het grote sinterklaasspel spelen!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Donkere dagen”

  1. Eric avatar
    Eric

    nog 31 dagen… Weet precies wat je bedoelt, ik tel ook af! En ja, wie maakt me nog wat na 21 december…
    Ik heb in januari van dit jaar op medisch advies ‘lichttherapie’ gehad. 5 opeenvolgende dagen 1 uur lang met m’n neus achter zo’n lamp (Philips Energylight). Werkt perfect! Eén zo’n periode is meestal genoeg, dan kun je weer een tijdje vooruit. Niet nodig om de hele winter elke dag achter de lamp te kruipen. Ik overweeg sterk zelf zo’n ding aan te schaffen (website heb je al ontdekt, zie ik).