Julia vs Martha

UTRECHT – Ik was gisteren in Tivoli, om weer eens een concertje te bezoeken. En wel van Martha Wainwright. Ik ken haar muziek niet zo goed, maar er waren toch redenen om haar met een bezoek te vereren.

Ze had ook een support act (hedendaagsch nederlands voor “voorprogramma”) meegenomen.

Voorprogramma’s. Meestal zit/sta ik die plichtmatig uit en het is ook al eens voorgekomen dat ik het voorprogramma liet schieten voor een inleidend biertje met medeconcertgangers.

Nu waren we op tijd en dus, nou ja, okee, biertje erbij en maar eens zien wat het wordt. Het werd Angus and Julia Stone. Een broer en een zus die zo leken te zijn weggelopen uit het Kleine huis op de prairie. En die twee maakten keimooie, singersongwriterachtige muziek. Zij met haar opwindendehese stem, zij vlekkeloos op trompet en op basgitaar (basmeisje! ultiem!), hij met zijn gitaar en zijn lange haar en baard. Hun zoete en toch stoere liedjes. Heel aangenaam.


meer foto’s
van het concert in Tivoli

En daarmee wonnen ze het van Martha, die de hoofdact heette te zijn. Martha met haar band maakt wel goede muziek, maar het deed ons niet zoveel. Martha heeft ook een beetje een schelle, harde stem. Maar ze is vast ook heel aardig, daar hoor je mij niet over…

Aardig was dat we het gedrieën eens waren over deze uitslag. Bij dezen objectief vastgesteld dus.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Julia vs Martha”

 1. Samir avatar
  Samir

  hartstikke leuk ; knappe dame die Martha. Hoe zou haar leven eruitzien. Zou ze het noch ver schoppen wat betreft haar zangcariere.

 2. Samir avatar
  Samir

  Erg hè die treinbotsing; heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt deel dit met elkaar;alleen serieuze reacties gewenst;onserieuze of melige reacties zijn niet gewenst.

  BTW dit bevordert verbroedering.