Art du piégeage

Volgens mij zitten er muizen in het huis van uw verslaggevert. Een flinke klim voor die beesten, want hij woont drie hoog.

’s Nachts hoor ik gescharrel tussen de muren. In de gang liggen draadjes tapijt en iets wat op keuteltjes lijkt. En ik ben al twee aangebroken mueslibars tegengekomen, waarbij duidelijk geen mensen hand te pas is gekomen. Vreemde zaken.

Daarom heb ik voor het eerst in mijn leven een muizenval gekocht, zo’n hele klassieke. Er waren drie man nodig in de bouwmarkt om mij uit te leggen hoe dat ding werkt (niet dat ik zo dom ben, maar twee van hen wisten het ook niet).

Het wordt nog spannend om bij het plaatsen van de val geen duim kwijt te raken. Terwijl ik de muis ga lokken met kaas (of is er beter lokaas?), kunt u zich verdiepen in de “art du piégeage”, de kunst van het vallen zetten, op de kazige maar amusante website van de fabrikant van mijn muizenval.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Art du piégeage”

 1. sara avatar
  sara

  tuc! is beter lokaas. neem vooral contact op met mijn echtgenoot, want die is expert muizenvallen en -vangen!

 2. Revolution avatar
  Revolution

  pindakaas werkt ook, ik zou in verschillende vallen verschillende dingen doen, goed experiment.

 3. Monique avatar
  Monique

  vroeger thuis vond ik dat getrippel boven m’n hoofd heel gezellig ’s nachts. totdat ik dat mijn pa vertelde, en de muisjes verdwenen….
  op de hotelkamer hadden we een kakkerlak (die we Henry hebben gedoopt, maar dat terzijde), dus het kan altijd erger, moet je maar denken.