Heisa

Vandaag in de krant las ik een stuk over de moslimse advocaat Enait die niet wil opstaan als de rechter de rechtszaal binnenkomt. Dat is op zich verplicht, maar voor deze man wordt op grond van zijn “diepe geloofsovertuigingen” een uitzondering gemaakt.

Daar komt allerlei heisa over. De VVD en het CDA willen dit aan de orde stellen in de Tweede Kamer, briefschrijvers in NRC Next hebben ook al geen goed woord over voor deze advocaat: ook in het islamitische Pakistan staan ze op voor rechters, heeft hij dan in 5 jaar rechtenstudie geen respect gekregen voor ons rechtssysteem, het is een vondst van een querulant.

Ik was geneigd mee te gaan in de heisa. Maar toen las ik op dezelfde pagina een stuk van Peter Ingelse, vicepresident van het gerechtshof in Amsterdam. Hij stelt dat dat opstaan een ritueel is en niet meer dan dat. Respect krijg je, je schrijft het niet voor. “Ga je eigen respect niet regelen en laat die man lekker zitten”, besluit hij.

Precies. Het krijgt allemaal veel te veel aandacht. Net als het boerkaverbod op scholen, waar minister Plasterk volgens dezelfde krant voor pleit. Die twee boerka’s die er in Nederland rondlopen. Heb jij er weleens een in het echt gezien?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Heisa”

  1. Revolution avatar
    Revolution

    Dank voor de mensen met verstand. Er zijn in totaal iets minder dan 400 vrouwen in Nederland die geheel gesluierd op straat lopen op 1,2 miljoen Moslims.

  2. MJ avatar
    MJ

    Ik heb er weleens 1 gezien, in Brussel dan wel. Op weg naar mijn werk kwam ik altijd langs de bij de moskee behorende school. Allerlei vormen van hoofddoeken en sluiers, geen probleem, maar de dag dat ik iemand met boerka zag, of beter gezegd NIET zag, schrok ik. Ik had het niet van mezelf verwacht, maar ik had een heel sterk gevoel van “hier wil ik niet dagelijks mee geconfronteerd worden”. Waarmee ik niet wil pleiten tegen verstand 🙂