Luchtledig

TOKIO – Het geeft wel een bijzonder gevoel, zo’n stopover in Japan. Ik zit hier alleen, want Sven reist via een andere route naar huis. En het geeft een beetje een luchtledig gevoel, alsof ik afgesloten ben van mijn eigen werelden.

Australie is natuurlijk (voorgoed of voorlopig, dat is de vraag) verleden tijd, alleen al zo spijtig vanwege het schrijnende weersverschil tussen Darwin en Utrecht. En Europa is nog een kilometer of tienduizend en zo’n zeven tijdszones van me vandaan.

Daar zit ik dan precies tussenin, in een hotel op een vliegveld in Japan. Niemand kent me hier, geen bereik met de telefoon, en ik heb hier ook geen ander doel dan wachten, feitelijk. Maar zoals ik al schreef in “Japans eten”, het is hier geenszins vervelend.

En nou ja, dat van dat luchtledige valt ook wel mee. Internet doet de longen weer volstromen met zuurstofrijkheid.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Luchtledig”

 1. Sventheman avatar
  Sventheman

  Jandeman,
  Ben ondertussen ook onderweg, natuurlijk. Sta nu in Singapore nog zo’n vier uur de lokale airportsfeer op te snuiven, lvorens British Airways me richting Europa vliegt. Inderdaad een beetje een luchtledig, niemandslanderig gevoel. Gelukkig is daar dan jouw blog 😉
  Groeten en welthuis,
  Sven

 2. mama avatar
  mama

  Wij reizen in gedachte met je mee. Voel je je niet zo alleen. Toch???
  Liefs Mama en papa.