Outback

MOUNT ISA – Okee, snorkelen op het rif was heel mooi, maar toen moest de vakantie blijkbaar nog beginnen. We kwamen op stoom. Een paar dagen geleden zijn we bij Townsville de zogenaamde, roemruchte, ik zou bijna zeggen spreekwoordelijke outback ingereden. En wat er gebeurde was best bijzonder: er daalde een grote rust over ons neder. En ik zeg het zonder ironie!

800 kilometer rijden met onderweg een veranderend landschap van heuvels, zand, vlakten, een enkele tegenligger (roadtrains zijn gaaf!) en om de paar honderd kilometer een gehucht met een benzinestation. En helaas elke 3 kilometer een kangoeroelijk (die worden ’s nachts, wanneer ze naar de kant van de weg komen voor gras omvergereden).

Maar het zijn de wijdsheid en de stilte die het doen. Er gebeurt helemaal niets, behalve een voortblazende dikke Toyota Camry met 2 stoere Nederlandse mannen erin. Zo nu en dan in stilte, dan weer met Frank Boeijen of Pink Floyd (onze partners in crime) over de speakers. En steeds de zon als metgezel. Die brandt de hele dag, maar onze Toyota Camry (had ik al gezegd dat die dik is?) zou onze Toyota Camry niet zijn als hij geen airconditioning had.

We hebben Whitsundays en Fraser Island en al die andere mooie bejaardenattracties, dus links laten liggen. Terecht, stellen wij voorlopig tevreden vast.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Outback”

  1. s a r a avatar
    s a r a

    klinkt alsof er iemand een geweldige tijd beleeft!

    (ook al staan wij op jouw voeten, volgens kleuter)