Lijntje

Ik citeer via de Volkskrant:

‘We vinden het niet erg dat mensen zich bezighouden met astrologie’, zegt SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk. ‘Maar dit is gewoon misleiding. Die programma’s houden mensen voor dat ze direct in de uitzending komen, maar in de praktijk worden ze minutenlang aan het dure lijntje gehouden. Letterlijk. En dat is fout.’

Letterlijk aan een duur lijntje houden? Lopen die bellers aan een met diamanten belegde halsband door de stad? Flauw misschien, maar ik wil toch weer eens pleiten voor een terughoudend gebruik van het woord letterlijk. Zie ook.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Lijntje”

 1. Mblog avatar
  Mblog

  Ik vind het ook een walgelijke ontwikkeling, dat onzorgvuldig gebruik van het woord “letterlijk”. Maar of we er bezwaar tegen hebben of niet, Van Dale heeft het allang goedgekeurd. Kijk maar: II bijw. geheel en al, synoniem: volstrekt
  daar is letterlijk niets mee te beginnen
  hij is letterlijk geruïneerd
  Maar ik begrijp het. Van Dale volgt, Van Dale normeert niet, – of nauwelijks.