Botsauto

UTRECHT CENTRUM – Uw verslaggevert zat doodgemoedereerd aan een biertje in de Utrechtse binnenstad, alwaar de winkels net begonnen waren aan hun vrije weekend: zaterdagmiddag zes uur. Ik zat op het terras bij café Olivier.

De mannen van de Gemeentereiniging begonnen de sporen van een winkeldag uit te wissen. Met onder andere de welkbekende blazers-met-tweetaktmotor-op-de-rug. En de klassieke veegauto, u weet wel, die vierkante autootjes met die circulaire bezems in het vooronder. De T4244 nam zijn taak deze middag erg serieus: hij is wel vier keer aan mijn tafeltje langsgekomen in een half uur. Ik zou het ook wel weten: het lijkt me behoorlijk stoer om met zo’n kar door het centrum van Utrecht te scheuren. Die dingen zijn heel wendbaar, dat geeft zo’n lekker botsautootjesgevoel (denk ik…). En je doet er nog iets goed mee ook, voor de maatschappij.

Niets dan lof (en een beetje jaloezie) voor de mannen van de Gemeentereiniging.

Trouwens, als je in een nog iets grotere stad dan Utrecht woont, heb je vanzelf ook nog iets informatievere stukjes over veegwagens….


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Botsauto”

  1. sara avatar
    sara

    ooo, ik ken wel een jongetje dat ook bezemwagenbestuurder wil worden. of op zijn minst opteert voor een playmobil-bezemwagen! 🙂