Laptop aan de Werf

UTRECHT – Ik had vanochtend een afspraak aan de Oude Gracht. Het miezerde een beetje maar de temperatuur was aangenaam. Zoals te doen gebruikelijk parkeerde ik mijn fiets aan de gracht, tegen de reling. Daar kun je mooi je fiets aan vastzetten. Op mijn gemak maakte ik de spin los die tot dan toe mijn laptop op de bagagedrager had gehouden. Ik dacht nog: “Ik moet dit met beleid doen, want voor ik het weet ligt die spin beneden. Da’s niet erg, want hij valt dan op de werf en niet in de gracht, maar toch, dan moet ik hem wel weer gaan halen.”

Fietsen die tegen een reling staan, staan zoals je je wel kunt voorstellen, enigszins gekanteld. Mijn fiets vormde daarop geen uitzondering.

Terwijl ik nog aan het mijmeren was over de spin, het ding onderwijl verwijderend van mijn fiets, lag mijn laptop een ogenblik onbewaakt op mijn licht gekantelde fiets. Een klein ogenblik. Het volgende ogenblik zag ik hem namelijk in de diepte suizen en met een doffe klap neerkomen op de voor Utrecht zo karakteristieke werf.

Daar sta je dan met je goede gedrag. Op een bankje ben ik de schade gaan opnemen. De laptop liet nog wel wat lampjes branden na indrukken van de aan-knop. Maar deed verder niets. Stilte. Zwart.

Nou staan al mijn gegevens op een usb-stick, maar toch. Gelukkig is me dit 10 jaar geleden voor het laatst overkomen, dus ik ben pas in 2018 weer aan de beurt.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Laptop aan de Werf”

 1. Revolution avatar
  Revolution

  shit… aan een laptop kun je toch gehecht raken…

 2. Anonymous avatar
  Anonymous

  Nu begrijp ik hoe zoiets je overkomt, zelfs als je de zaken met beleid wilt aanpakken. Gelukkig is 2018 nog héél ver weg, dus als je nu een nieuwe laptop koopt, heb je er een decennium lang plezier van.

 3. sara avatar
  sara

  wat een slecht excuus om die ontzettend vette mini-laptop te kopen!!