Mondhygiëniste

UTRECHT – One tandenstoker a day keeps the dentist away, zou je denken… maar dán krijg je de mondhygiëniste op je dak. Uw verslaggevert ging daar gisteren voor het eerst naartoe, gestuurd door zijn tandarts. Omdat ik een vrij goed gebit heb en de tandarts getrouwd is met de mondhygiëniste, verdacht ik ze al een beetje van geldklopperij.

Maar goed, de tandarts heeft ervoor gestudeerd dus het zal wel…

– U bent hier voor het eerst, hè. [“hè” langgerekt uitgesproken, zoals bejaardenverzorgsters en kleuterleidsters dat soms tegen hun doelgroep doen]
– Ja, en ik ben eerlijk gezegd nog niet geheel overtuigd van de noodzaak ervan.
– Nou, we zullen eens gaan kijken, hè. Want wij zijn ten slotte degenen die er verstand van hebben, hè. De tijden veranderen. Mensen willen steeds langer met hun gebit doen, maar dan moeten ze wel goed poetsen, hè. Hoe lang poets je?
– Ik poets twee keer per dag twee minuten, elektrisch. En één keer per dag een tandenstoker. [Hier, pak aan!]
– Nou we zullen eens gaan kijken, hè. Hou deze spiegel maar even vast.
– O, ik vermoed dat nu het educatieve gedeelte begint.

Vervolgens laat ze zien dat ik niet overal goed poets, verwijdert ze het tandplak en poetst ze mijn tanden eens goed. Dingen die de tandarts voorheen gewoon deed. En zegt ze: “Dan maken we over een half jaar weer een afspraak, dan kunnen we het mooi in de gaten houden, hè.”

Over een half jaar? Ik ga eens per jaar naar de tandarts en dan zou ik nu eens per half jaar naar deze, bijzonder vervelende, mondhygiëniste gaan? Dat zullen we nog wel eens zien. Geldkloppers.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Mondhygiëniste”

  1. Hanneke avatar
    Hanneke

    Ja, had t r toevallig gister met mn collega’s nog over. We hadden tandarts moeten worden, dan verdien je echt gigantisch veel te veel…….hahaha. 5 minuten in de stoel en je krijgt al n rekening van een paar 10-tjes. Snel verdiend….

  2. MJ avatar
    MJ

    nadeel van dat vak is dat je continu in andermans monden zit te frutsen… brr. en je moet het niet erg/wel leuk vinden om mensen pijn te doen. moet je toch een afwijking voor hebben. mijn tandarts vorige week: als u uw verstandskiezen kwijt wil, trek ik ze MET PLEZIER. ik bedoel, lol in je werk, oké, maar dit?!