Verkeer

Zoiets heb ik nog nooit gezien. Deze stad is één grote verkeerschaos, van auto’s, busjes, bussen, tuktuks, riksja’s, fietsen, motoren en voetgangers. Verkeersregels lijken er niet te gelden. Soms verschijnt er een stoplicht en daar wacht men dan wel voor. En ze rijden doorgaans links. Al is dat links rijden soms meer af te leiden uit de rechtse autosturen dan aan het verkeersgedrag. Zoek een gaatje en schiet daardoorheen, is het devies.

Ik fiets hier. Daar is niet veel aan want het stinkt de hele weg naar uitlaatgassen. En het lawaai: men toetert hier wat af. Niet uit agressie, meer om om plaats te vragen, zoals wij onze fietsbel gebruiken. En je pakt stof, veel stof. Gatver.

Maar echt onveilig is het niet, want men rijdt vrij langzaam en een fietser of voetganger aanrijden komt je op een jaarloon aan boete te staan.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Verkeer”

 1. Monique avatar
  Monique

  Jij fietst daar? Respect.
  (ik vond lopen al scary met die rakelings rijdende mini-autootjes)

 2. s a r a avatar
  s a r a

  fietsen in kathmandu? dat staat wel mooi op je grotestedenwaarikhebgefietstlijstje!