Rotterdam

Gisteren ging ik uit in Rotterdam. Ik kom nooit in Rotterdam, en al helemaal niet om uit te gaan. Ik was op een feest in de Off Corso. Afgeladen vol, want het was een 80’s en 90’s feest en die doen het goed (zwelgen in jeugdsentiment, daar zijn we fan van in Nederland).

Kom ik daar ineens vriendin W. tegen, die met twee vriendinnen een weekend in Rotterdam was. Vriendin W. komt ook netjes uit Utrecht, haar vriendinnen uit Amsterdam. Zij komen dus ook niet wekelijks in 010.

Wat een toeval! U zult zeggen: als je behoorlijk wat mensen kent, gebeurt het nu eenmaal wel eens dat je die op een onverwachte plaats tegenkomt. Helemaal eens.

Maar dan vraag ik mij toch af hoe vaak het gebeurt dat een vriend of vriendin zich in een straal van, zeg, 50 meter van mij bevindt zonder dat we dat doorhebben. Zonder dat we op dat heuglijke feit een biertje kunnen drinken (zoals gisteren dus gelukkig wel het geval was).


Geplaatst

in

door

Tags: