Dolomiti

Iemand deed afgelopen vakantie de gevleugelde uitspraak: “Je moet hiervoor trainen of je moet het niet willen”. Hij had het over fietsen in de Dolomieten. Hij had het niet specifiek over mij, maar ik ben mans genoeg om de uitspraak op mezelf te betrekken.

Ik had natuurlijk wel getraind, maar niet veel en uiteraard alleen op het vlakke land. Het was zwaar, maar ook leuk, met name toen we op een wandelpad terechtkwamen en ik een staaltje veldrijtechniek ten beste mocht geven.

De schoonheid van de Dolomieten maakte ook veel goed.

En het feit dat ik mijn Duits kon oefenen. De Dolomieten liggen namelijk in Zuid-Tirol, dat tot de Eerste Wereldoorlog bij Oostenrijk hoorde. Toen pikten de Italianen het in. Daar heeft nog niet iedereen vrede mee.

Aan het eind van de vakantie bezochten we Bozen/Bolzano. Mooie stad, hoor. Ze heeft 100.000 inwoners en toch waan je je vaak in een dorp. Dat komt dat je ook vanuit midden in de stad naar “buiten” kunt kijken, naar de omliggende bergen dus:


Geplaatst

in

door

Tags: