Bouwmarkt

Ik dacht altijd dat alle bouwmarkten één pot nat waren. Grote voorraadschuren met alles wat een mens kan bedenken voor in zijn huis. En in zijn tuin. En aan zijn auto. En op de camping. Bouwmarkten richten je hele leven in, als je niet uitkijkt.

Maar dat terzijde.

Ik wilde het hebben over die pot nat. Bouwmarkten zijn helemaal niet één pot nat! Afgelopen vrijdag besteedde ik de hele middag op twee oergezellige bedrijventerreinen nabij het al even oergezellige Nieuwegein. Ik was op zoek naar de inrichting voor mijn nieuwe badkamer.

Dan blijkt bijvoorbeeld dat Hornbach wel veel spullen heeft, maar dat elk kastje het gevoel geeft dat je het maar beter niet al te vaak open en dicht kunt doen. De Karwei is niet duur, maar leek meer op een rommelmarkt dan een bouwmarkt. Heel veel verloren, stoffige hoekjes met spullen die op nette uitstalling wachtten. Gamma lijkt qua assortiment een kloon van Karwei. Zou me niets verbazen als ze onder dezelfde holding vallen (en inderdaad…).

Dan de Praxis. Een hele showroom, mooi verlicht, met badkamerinrichting. Mooie spullen, die behoorlijk degelijk aanvoelen. En ze hebben er de wastafel die ik stoer vind. Zo’n vierkante. Nee niet met een kastje eronder dat wil ik niet. Ik wil een losse hoge kast. Hebben ze allemaal. En niet al te duur (ik was ook even bij een speciaalzaak met heel mooie natuurstenen wastafels: 1400 euri – voor alleen de wastafel).

Ik weet dus wat ik wil. Ik heb het alleen niet gekocht vrijdag, want pas deze week is het actieweek bij Praxis: 15% korting op het hele assortiment. Daar ga ik graag even voor terug naar bedrijventerrein Ravenswade.


Geplaatst

in

door

Tags: