Soul

Uw verslaggevert was gisteren bij een concert van het Smartlappenkoor Oosterhout. Zijn vader zingt daarbij, vandaar. Het was een hele happening: het was mooi weer, bier en wijn waren binnen handbereik, en iedereen genoot van de muziek.

Tijdens het optreden van het Smartlappenkoor deed ik een ontdekking: André Hazes had soul.

Dat zit zo: het Smartlappenkoor zong Hazes’ onovertroffen De vlieger. Wie kent hem niet? Ik wilde meezingen, maar dat lukte niet goed, terwijl ik de tekst – als ingeburgerd Nederlander – natuurlijk uit mijn hoofd ken.

Het koor zong namelijk precies op de tel, waardoor het liedje heel regelmatig klonk en eigenlijk een beetje saai werd. En waardoor ik vastliep, want ik zong mee met de versie van André, die (zo merkte ik) niet op de tel zong.

En niet op de tel zingen, dat is soul. Heb ik van mijn zangjuf geleerd.

En daarom heeft André Hazes soul, en Fransje Bauer niet.


Geplaatst

in

door

Tags: