Bevrijding

Ik heb op Bevrijdingsdag helemaal geen vrij. Maar ik nam het, want ik wilde naar het Bevrijdingsfestival. Lekker in de zon op het gras in Park Transwijk. Met een biertje.

Maar maandag voelde ik het al aankomen, de weerberichten beluisterende: dat zou een grijze bedoening worden. Uiteindelijk zat ik lekker binnen, vanaf vier uur theedrinkend bij vriend K. in Lombok.

Vandaaruit togen we uiteindelijk toch naar het park, de regen trotserende. Ik had het met mijn pet en regenjas nog goed bekeken. We gingen voor Kyteman Hiphop Orchestra. De cd had ik enkele weken teruggbracht naar de winkel (het was een no-risk-disc), maar ik was wel benieuwd hoe het live zou zijn.

Meer dan het aanhoren waard, zo bleek. Ze stonden daar met een mannetje of 20: percussie, strijkers, blazers, bassist, rappers. Geen enkel elektronisch bliepje te bespeuren. Heel mooi. En dat alles gedirigeerd door Kyteman zelf, een jongetje van 23. Dope shit (= indrukwekkend). Check die springende gast.


Geplaatst

in

door

Tags: