Klaar

Zo, en nu is het echt klaar voor dit jaar: The Pillowman is klaar met zijn werk. Vandaag begon vroeg, om 9.30 waren we bij Ad-Rem (ga daarnaartoe, alleen al om de mensen te aanschouwen) om het busje op te halen. Waarmee we vervolgens door de hele stad raceten om alle decorspullen op te halen. Mooi hoor, met zijn drieën voorin een bus en rijden met die bak.

Voorspoedig gingen we op weg naar Rotterdam, met twaalf steigerpijpen, een tafel, vier stoelen, een gammel karretje, oude voltmeters, vijftig kussens, allerlei kleding, een muziekdoosje en een alarmpistool.

Bijna aangekomen bij het Zuidpleintheater, moesten we een tussenstop maken bij een gebouw met een paal erbij. En op die paal stond een grote gele M. De M van magneet denk ik. Het was sterker dan wij. Even een Quarterpounder en een Sundae-ijsje oppeuzelen. Ondertussen luisterend naar B, die vertelde over zijn arbeidsverleden bij dit exquise restaurant.

Na de boel opgebouwd te hebben, was het tijd voor rustig aan doen in de zon. En daar kwamen twee agentjes aan: “We hebben een melding gekregen, omwonenden klagen over het felle licht…. van jullie witte benen”. We hebben ze deze flauwe grap vergeven en leuk met ze staan babbelen.

De avond verliep bijna vlekkeloos. Het publiek was weer daverend enthousiast en genoot van het geboden spel door de amateurs (maar geenszins amateuristen) van LEF. Vervolgens alle zooi weer in de bus en terug naar Utrecht. Waar het inmiddels kwart over 2 is geworden.

Bedtijd!


Geplaatst

in

door

Tags: