Pubquiz

AMSTERDAM – Uw verslaggevert is weer in Nederland en pardoes droogt de verhalenstroom op… Australië leek toch iets avontuurlijker. Alhoewel ik me hier ook prima pleeg te vermaken met biertjes drinken in gezellige cafés, rondrijden in mijn handgeschakelde, linksgestuurde Clio en hardlopen in de stromende regen.

En met de pubquiz. Uw verslaggevert doet daar sinds een tijdje maandelijks aan mee, met vier collega’s van HvdS. Onder de naam De Collega’s (zet een stel neerlandici’s bij elkaar en je krijgt de meest inventieve creaties, da’s duidelijk). Het kernteam is uitgebalanceerd te noemen inmiddels, met o.a een gossipspecialist, een rekenaar, twee filmdeskundigen, twee muziekcracks en twee mannen die alles weten over eerstedivisieclubs uit Brabant.

Die uitgebalanceerdheid betaalde zich uit. De Collega’s wonnen (van 18 teams) door de meeste van de 40 vragen goed te beantwoorden. Waaronder (om een indruk te geven van onze superioriteit….):

  • Welke drie landen zijn samen voor 50% eigenaar van vliegmaatschappij SAS?
  • Als je op een helling 100 meter horizontaal en dan tegelijk 100 meter verticaal stijgt, hoeveel zijn dan hellingshoek en -percentage?
  • Teken het logo van Citroën.
  • Bij welke reclame hoorde de slogan “Ach, laat jij dan ook even de hond uit”?
  • Wat voor erfelijke aandoening is heterochromie?


Geplaatst

in

door

Tags: