Japans eten

NARITA AIRPORT – Uw verslaggevert is dan toch aan zijn thuisreis begonnen. Hij gaat van Darwin naar Cairns naar Tokio naar Londen naar Amsterdam naar Utrecht. En doet daar 48 uur over. Niet erg want ik ben aan het genieten van een riante tussenstop in Tokio, waar ik verblijf in het Holiday Inn (met eindelijk een keer SNEL internet!).

Op de heenweg verbleef ik al een dag in Tokio City, maar toen ik gisteravond het restaurant aan zo’n traditionele (hoop ik dan maar) Japanse maaltijd zat, voelde ik me pas echt als een Keizer van de Rijzende Zon. Een dienblad met allemaal kleine bakjes en schoteltjes. Met rijst, vlees, vis, krab, sla, fruit een een kopje thee. Heel lekker en omdat ik niet wist wat ook weer de yen doet, kon ik me over de prijs niet druk maken.

Vanochtend bij het ontbijt echter koos ik toch maar voor het Europese buffet. Echt veel zin in bonen, algen en zeewier had ik niet op een nuchtere maag. Ik heb, yoghurtfan als ik ben, nog wel geproefd van de “traditionele bonenyoghurt” maar je raadt het al: dat was vies.


Geplaatst

in

door

Tags: