Muggen

KAKADU – Vandaag zijn we naar Kakadu National Park gereden, ook een van die dingen die je gedaan MOET hebben. We hebben nog overwogen om heel rebels dit park over te slaan net als Fraser Island, maar goed dan zouden we een week in Darwin moeten gaan zitten wachten op het vliegtuig. En dan bier drinken enzo. Bah!

Dus toch maar dit omweggetje gekozen. En voor het eerst het vliegennetje uit mijn tas gehaald. Dank zus! Ik had vanmiddag net een hoed gekocht (toch wel handig je hele hoofd in de schaduw) en die bleek meteen van pas te komen, hoewel pas ’s avonds.

Bij schemering begint het toch te steken hier. Van die kleine kutmugjes (excusez my french). Snel lange pijpen en mouwen aan. Maar ze bestaan het om ook in je gezicht te gaan zitten wroeten. Dus ik dacht: “Jan, verzin een plan!” Zogezegd zo gediggiedaan: mijn gloednieuwe hoed opgezet en daaroverheen het vliegennetje. De muggen zwermden boos, geirriteerd en vooral tevergeefs om mijn hoofd. Wie onweerstaanbaar bloed heeft EN heel slim is, die lacht het laatst.


Geplaatst

in

door

Tags: