Even weg

ALICE SPRINGS – We gingen even weg, richting Uluru en Kings Canyon. Zoek ze maar even op op internet want ik heb nu geen tijd om plaatjes te uploaden. Uluru is die grote rode steenrots die uit de aarde lijkt te zijn opgerezen. We hebben dat ding beklommen, hoewel de Aboriginals (die het ding als een heilig object zien, met allerlei mythologie eromheen) dat niet echt op prijs stellen. Maarja, als er een pad is en een ketting om je aan op te trekken, wat moet je dan? Zeer gaaf, ik bedoel stoer, om te doen, en het is net zo hoog als de Eiffeltoren. Maar dan zonder lift of trap.

We hadden er nog omheen kunnen wandelen maar aan de voet van de berg stond een bankje in de zon, en op het bankje ernaast zat een Nederlands meisje dat op haar vriend wachtte, die de klim aan het maken was. Laat je een Nederlands meisje dan twee uur in de zon in haar eentje zitten wachten? Nee natuurlijk, dus hebben we gezellig met Evelien uit Arnhem zitten klessebessen in onze moerstaal. Niet doorvertellen dat ik van deze Evelien een sigaretje heb gebedeld. Was pas de tweede keer deze vakantie…


Geplaatst

in

door

Tags: