In memoriam

Gisteren hebben de Jonge Democraten hun publiciteitsstuntje gehad door de vrijheid van meningsuiting ten grave te dragen. Mooi. Statement gemaakt. En het klopt ook wel natuurlijk, dat je nu ook in Nederland al vervolgd wordt om die paar cartoons of reacties op je website. Dat is te gek en neigt naar hetzelfde fundamentalisme als waar we al die schimmige regimes in het Midden-Oosten van betichten.

Maar. Veel minder prominent en juist daarom via uw verslaggevert onder de aandacht: de teraardebestelling van Bessola. Friesche Vlag heeft in haar oneindige en rücksichtslose bezuinigingsdrang besloten de productie van dit heerlijke spul te stoppen. (Het bericht is al 3 weken oud maar vergeeft u mij de voedingsmiddelenindustrie niet op de voet te volgen.) Blijkbaar hebben grote jongens als Friesland Foods geen maatschappelijke functie meer.

Ik was er al een beetje bang voor, in november van het afgelopen jaar…


Geplaatst

in

door

Tags: