Velgen


Ik heb een bepaald idee over velgen. Dat moeten – bij moderne auto’s – lichtmetalen exemplaren zijn. Gewone wielen met doppen vind ik een beetje schraal. En dan is de ene lichtmetalen velg ook niet de andere. Het moet precies kloppen. Ze moeten precies passen. Letterlijk.

Wat schetst mijn verbazing. In het Volkskrant Magazine lees ik dit, in een interview met een carrièrevrouw van een jaar of 40. Het beschrijft exact mijn idee over velgen. Afkomstig van een vrouw, mind you. Cool.

Ze rijdt een zwarte BMW in de 5-serie. “Eentje met 19-inch banden. Het zegt je niets, hè?” Ze pakt een blanco vel en tekent twee grote wielkasten met kleine bandjes erin. “Dat vind ik lelijk. Ik hou van grote wielen die de wielkast helemaal opvullen. Vandaar die 19-inch banden”.

Dat ze 19-inch velgen bedoelt in plaats van banden zij haar vergeven…

Overigens zie je dat dus ook blij Clio’s. Boven 17 inch, onder 16 inch.


3 reacties op “Velgen”

  1. @revolution

    heel stoer, i'm impressed

    ik heb 16 inch (de onderste auto is de mijne)